Inchirieri platforme autoridicatoare Brasov

Normele de siguranta pentru lucrul cu nacele de inchiriat

Contractele ce implica lucru la inaltime sunt foarte greu de gestionat datorita costurilor foarte mari. Nu orice companie isi permite sa detina un parc de nacele PRB din cauza costurilor mari de operare si a faptului ca acestea trebuie autorizate ISCIR, iar personalul manevrant trebuie sa detina un atestat de specialitate.

Cea mai sigura metoda pentru a ne elibera de toate aceste probleme este sa apelam la o firma de nacele de inchiriat, deoarece vom scapa astfel de toate actele si autorizarile necesare.

Lucrul la inaltime cu o nacela presupune in primul rand verificarea echipamentelor de ridicat. Exploatarea acestora se va face numai cu respectarea tuturor legilor si regulamentelor, iar verificarea tehnica se face anual.

Nacelele de inchiriat trebuie verificate periodic

Companiile de nacele PRB de inchiriat Brasov trebuie sa verifice anual atat componentele cat si toate dispozitivele de siguranta si sa documenteze aceasta verificare.

Independent de reviziile anuale, fiecare companie de nacele de inchiriat este obligata sa faca o verificare amanuntita a masinilor imediat ce acestea se intorc de la clienti.

Probleme apar si in cazul manipulantilor PRB-urilor, deoarece nu oricine are dreptul sa le manevreze. Criteriile ce trebuie indeplinite sunt definite foarte clar, iar cele mai importante sunt ca manevrantii sa aiba cel putin 18 ani impliniti, sa fie in posesia unui instructaj de specialitate si sa fie in posesia unei adeverinte care sa certifice instruirea acestora de catre RSVTI.

Instructajul va fi tinut de personal specializat, iar in timpul acestuia cursantului i se vor prezenta detalii despre manevrarea utilajului, despre pericolele ce isi pot face aparitia in timpul manevrarii masinii si despre normele de siguranta in vigoare.

Normele de siguranta trebuie respectate in amanunt

Astfel, manevrantii ce se vor angaja la firmele de nacele de inchiriat trebuie sa cunoasca in amanunt toate particularitatile nacelei: limitatorii de cursa lunga si de sarcina, coborarea de urgenta, greutatea maxima pe care o poate ridica nacela, etc.

Este important ca toti manevrantii unei companii de nacele PRB de inchiriat sa respecte in amanunt toate normele de securitate a muncii pentru a isi proteja integritatea fizica.

La sfarsitul perioadei de instructaj absolut toti absolventii vor intra in posesia unor atestate, valabile numai pentru utilajele pentru care manevrantul a fost instruit.

Este foarte important pentru toate firmele de nacele PRB de inchiriat sa foloseasca numai utilaje pentru care au fost instruiti manevrantii, deoarece acestia nu pot lucra pe utilaje noi.

Centura de siguranta nu este obligatorie prin lege, dar purtarea acestui echipament de protectie este totusi recomandata in cazul lucrului la inaltime.

Sunt numeroase cazurile accidentelor de munca in care manevrantii au cazut din nacela si si-au pierdut viata, iar acest lucru nu s-ar fi intamplat daca acestia ar fi purtat un ham de siguranta.

Iata asadar de ce este bine sa apelam o companie de nacele de inchiriat in cazul in care am obtinut un contract ce implica lucrul la inaltime.

Vom fi astfel siguri ca lucrarile vor fi finalizate in siguranta de o echipa de profesionisti ce vor manevra utilaje performante si omologate conform legilor.

Nacele Brasov

Cere o oferta de pret 0772 833 346

Platforma autoridicatoare

Nacele de inchiriatAuthor posts

Oferim solutii pentru lucru la inaltime in siguranta, servicii de inchirieri nacele PRB si platforme de lucru la inaltime in Brasov si imprejurimi. Va punem la dispozitie nacele de cea mai inalta tehnologie, autorizate ISCIR, ideale pentru orice tip de lucrare din domeniul constructiilor civile si industriale.

Suna acum